Gezondheidszorg

Snelle, goede en goedkope koffie met een koffiezetmachine

Een koffiezetmachine heeft veel voordelen voor de gezondheidszorg

Voor werknemers in de gezondheidszorg – net als overal – is koffie bijna een eerste levensbehoefte te noemen. Werknemers die van koffie houden, en dat zijn er niet weinig, beginnen hun werkdag met een kop koffie. Is het overdreven te stellen dat veel werknemers zonder koffie een stuk minder zouden presteren?

koffiezetmachine, Heuvel Horeca

Maar ook voor uw patiënten en cliënten, en degenen die hen komen bezoeken, is kwalitatief goede koffie belangrijk. Er worden steeds meer eisen van klantvriendelijkheid aan de gezondheidszorg gesteld. Van de voedsel- en drankvoorziening wordt verwacht dat die bijna of geheel op professioneel horecaniveau is. Haalt uw organisatie dat kwaliteitsniveau?

Zo niet, dan is een professionele koffiemachine een overweging waard.

De voordelen van een professionele koffiezetmachine

Voordelen bij de koffievoorziening aan patiënten en bezoekers:

  • Een goede koffieautomaat levert een constante, hoge kwaliteit koffie – de kwaliteit die patïenten/cliënten en hun bezoekers van u verwachten.
  • Met een druk-op-knop-koffieautomaat kan elke werknemer overweg – u bent weinig tijd kwijt aan training en supervisie.
  • Er zijn koffiemachines leverbaar voor elke situatie en van elke kwaliteit, zodat u altijd over de juiste machine voor uw organisatie beschikt.

Voordelen voor de koffievoorziening aan uw werknemers:

  • Uw werknemers zijn nauwelijks tijd kwijt aan het koffiezetten. Iedereen kan zich op zijn eigen taken concentreren.
  • Altijd verse koffie. Elk kopje wordt vers gezet.
  • Nooit meer koffie weggooien.
  • De kosten per kopje van een koffieautomaat zijn laag: afhankelijk van de machine, zo’n 4 tot 10 cent per kopje.

De juiste koffiezetmachine voor elke situatie

Welke koffiemachine voor u de beste keuze is, hangt af van uw situatie en wensen. Is een hoge koffiekwaliteit belangrijk en snelheid minder, dan zouden we u een koffieapparaat op basis van fresh brew of bonen adviseren.

koffiezetmachine, Heuvel Horeca

Fresh brew houdt in dat er heet water door gemalen koffie wordt geperst. Dit neemt langer dan andere systemen – zo’n 20 tot 25 seconden – maar de koffiekwaliteit is navenant hoog. Voorbeelden van deze machines zijn de Gallery van Douwe Egberts of de OptiVend van Animo.

Ook een koffiemachine op basis van bonen, waarbij de bonen voor elk kopje vers gemalen worden, is een optie. Deze levert nog exclusievere, karakteristieke koffie op – verser kan niet!

Is een snelle service vooral belangrijk, dan zou u kunnen denken aan een koffiezetmachine op basis van liquid of vriesdroog koffie. Bij liquid koffie wordt heet water gemengd met een sterk vloeibaar koffieconcentraat. Bij vriesdroog koffie wordt ook heet water gemengd, maar dan met gedroogde en ingevroren koffiekorrels. In beide gevallen blijft het aroma behouden.

Koffiemachines waaraan u dan kunt denken zijn de OptiVend van Animo of de Cafitesse van Douwe Egberts. De zettijd is veel korter – circa 3 seconden – en de kosten zijn lager, maar de koffie haalt niet dezelfde kwaliteit dan bij fresh brew of bonen.

Alleen de beste merken

Heuvel Horeca levert alleen de beste merken, waaronder Douwe Egberts (Cafitesse, Gallery, Cafitesse, Bollero, Schaerer bonen en de nieuwe Espresso 210) en het in Nederland geproduceerde wereldwijde topmerk Animo (OptiFresh, OptiVend, Millennium, Percostar en Percolator).

Meer informatie of een offerte?

Voor elke instelling in de gezondheidszorg kunnen wij het juiste koffieapparaat leveren. Als u wilt weten welke koffiezetmachine het beste past in uw situatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook gelijk een offerte aanvragen.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor een professionele koffiezetmachine moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!