Horeca & Catering

Kunt u als horeca of catering bedrijf zonder een professioneel koffieapparaat?

Wij hoeven u niet te vertellen dat een professioneel koffieapparaat in de horeca en catering een van de meest essentiële bedrijfsmiddelen is.

Vraag uw vrienden en kennissen wat zij belangrijk vinden aan een café of terras, en u zult vaak horen dat dat de kwaliteit van de koffie is. En die laat nog vaak te wensen over. Uit de laatste nationale koffietest van het Algemeen Dagblad onder horecazaken in Nederland, uitgevoerd door koffie-expert en keurmeester Barend Boot, blijkt dat 2 van de 3 zaken geen voldoende scoren. Volgens Boot blijft koffie in de meeste horecazaken een ondergeschoven kindje.

koffieapparaat, Heuvel Horeca

In de bedrijfscatering is het niet anders. Uit een recent onderzoek van het vakblak Misset Horeca onder 8000 Nederlandse werknemers blijkt dat hoewel zij de catering in hun organisatie waarderen met een goede 7.1, met name de kwaliteit van de koffie het eindoordeel naar beneden haalt. Dit terwijl goede koffie voor werknemers ongeveer een eerste levensbehoefte is. Iedereen die van koffie houdt – en dat zijn er veel – begint de werkdag met een bak. De stelling dat veel werknemers zonder koffie maar slecht functioneren, is niet overdreven.

Met het juiste koffieapparaat zet iedereen uitstekende koffie

Als we naast het bovenstaande ook nog het relatief hoge personeelsverloop in de horeca zetten, waardoor investeringen in training van het personeel niet altijd rendabel zijn, dan biedt een professionele koffieautomaat vaak de beste oplossing. Met één druk op de knop heeft u de beste koffie, en dit krijgt elke werknemer voor elkaar.

Gezien de eisen die de klant stelt, zal de kwaliteit van de koffie voor de meeste horeca en catering bedrijven de doorslag geven bij de keuze voor een koffieautomaat. Daarom zullen koffieautomaten op basis van fresh brew (gemalen koffie) dan wel koffiebonen (waarbij de bonen voor elk kopje vers gemalen worden) vaak de meest geschikte zijn. De zettijd ligt hierbij doorgaans tussen de 20 en 25 seconden.

koffieapparaat, Heuvel Horeca

Is uw horeca of catering bedrijf echter van dien aard dat een snelle service voorop staat, dan is een koffiemachine op basis van vriesdroog koffie of liquid koffie een mogelijkheid. Bij vriesdroog koffie wordt vers gezette koffie ingevroren en tot korrels verwerkt, zonder dat het aroma verloren gaat. Tijdens het zetten wordt er aan de korrels heet water toegevoegd. Bij liquid koffie wordt er heet water aan een vloeibaar koffieconcentraat toegevoegd. Het zetten neemt bij deze koffieautomaten slechts zo’n 3 seconden.

Alleen de beste koffiemachines

Heuvel Horeca levert alleen de beste koffieautomaten, waaronder het wereldwijde, in Nederland geproduceerde topmerk Animo (o.a. de Millenium, OptiVend, OptiFresh, Percolator en Percostar) en Douwe Egberts (o.a. de Gallery, Cafitesse, Bollero, Schaerer en de nieuwe Espresso 210 automaat). Lees meer over de garanties die onze bedrijfsfilosofie met zich meebrengt.

Heeft u vragen of wilt u een offerte?

Voor elk catering of horeca bedrijf kunnen wij het juiste koffieapparaat leveren. Wilt u weten hoe u uw klanten de beste koffie biedt? Vraag dan vandaag een offerte aan. Wij kunnen u het snelste van dienst zijn als u de vragen op het offerteformulier zo volledig mogelijk invult. U kunt ons uiteraard ook eerst uw vragen laten beantwoorden via het contactformulier.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor een professioneel koffieapparaat moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!