Kantoren & fabrieken

Heeft u al een koffiemachine in uw kantoor of bedrijfshal?

Met een koffiemachine zorgt u snel en goedkoop voor koffie die altijd vers is.

Koffie is voor de werkende mens bijna een eerste levensbehoefte. Iedereen die van koffie houdt, en dat zijn er veel, start de werkdag met een bakje koffie. En de stemming daalt snel als die er niet is. Zonder koffie zouden de meeste werknemers slechter functioneren.

koffiemachine, Heuvel Horeca

Op kantoor staat op elk bureau een mok die regelmatig wordt gevuld. In de fabriekshal kijkt men vaak uit naar de pauze: jongens, koffie!! De gesprekken komen dan op gang. En de eerste vraag die u een bezoekende klant stelt is: wilt u koffie of thee?

De koffiekwaliteit op het werk is echter vaak niet om over naar huis te schrijven. Het horecavakblad Misset Horeca hield pas een groot onderzoek naar de kwaliteit van bedrijfskantines onder 8000 werknemers. Hoewel die een voldoende kregen, haalde vooral het slechte cijfer voor de koffiekwaliteit het eindoordeel omlaag. Dat is niet vreemd - thuis gebruiken werknemers de meest exclusieve koffieproducten, waarom zouden ze op hun werk dan met ondermaatse kwaliteit tevreden moeten zijn?

De voordelen van een koffiemachine

Kwaliteit is niet de enige reden om over te schakelen op een koffieautomaat. De voordelen op een rijtje:

  • Altijd verse koffie. Elk kopje wordt apart gezet.
  • Geen tijd verloren met koffiezetten of zoeken naar melk, suiker en lepeltjes. U kunt zich richten op het gesprek met de potentiële klant en de werknemers op hun werk. Er zijn koffieapparaten die al in 3 seconden een kopje opleveren.
  • Lage kosten: afhankelijk van het koffieapparaat zo’n 4 tot 10 cent per kopje.
  • Nooit meer liters oude koffie weggooien.
  • Een koffieautomaat maakt een professionele indruk op uw klanten.
  • Er zijn vele koffiesystemen verkrijgbaar. U heeft altijd de juiste machine voor uw specifieke situatie.

Als u met twee of drie man op de zaak zit, kan een koffie machine niet uit. Maar voor bedrijven en organisaties vanaf zeg 5 personen ligt een koffieautomaat voor de hand.

Welk koffiezetapparaat is de beste keus voor u?

koffiemachine, Heuvel Horeca

Heuvel Horeca werkt uitsluitend met de beste koffiemachines: van Douwe Egberts o.a. de Cafitesse, Gallery, Bollero, Schaerer bonen en de nieuwe Espresso 210 Automaat, en van Animo de OptiVend, OptiFresh, Millennium, Percolator en Percostar koffieapparaten.

Welk koffiezetapparaat voor u de beste keus is, hangt af van uw wensen. Is een snelle bak koffie (3 seconden) belangrijk, dan is een koffieautomaat zoals de DE Cafitesse of Animo OptiVend met vriesdroog koffie de juiste keuze. Liquid koffie (waarbij een sterk koffieconcentraat met heet water wordt vermengd) levert ook een korte zettijd op.

Wilt u vooral de beste kwaliteit koffie, dan is een systeem met fresh brew (gemalen koffie) de beste optie. Bijvoorbeeld de DE Gallery of de Animo OptiFresh. Dit duurt wat langer (23 seconden voor een kopje) maar dan heeft u wel uitstekende koffie.

Het is zelfs mogelijk om een koffiemachine met koffiebonen te laten werken - een hogere kwaliteit koffie is er niet! Dit is voor diegenen die exclusieve koffie willen of van pittige koffie houden.

Meer informatie?

Kortom, voor elke situatie kunnen wij de juiste koffiemachine leveren. Wilt u weten wat voor uw situatie de beste oplossing is? Vul dan de vragenlijst op ons offerteformulier in. Via deze vragen komen we snel tot de juiste keuze. Wilt u eerst meer informatie, neem dan contact met ons op.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor een professionele koffiemachine moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!