On the move

Goede koffie automaten: cruciaal voor de on-the-move branche

Aan koffie automaten voor tankstations, kiosken, treinstations, busterminals en vliegvelden worden speciale eisen gesteld. De kwaliteit van de koffie moet goed tot uitstekend zijn, de service snel en de apparatuur door het vele gebruik robuust. Tel daar nog het relatief hoge personeelsverloop in de branche bij op, waardoor er vaak weinig tijd is om personeel te leren echt goede koffie te zetten, en u heeft een fiks eisenpakket liggen.

koffie automaten, Heuvel Horeca

‘Koffiekwaliteit onder de maat’

Klanten stellen steeds hogere eisen aan koffie. Ze kennen de meeste exclusieve koffieproducten en zijn kritisch over kwaliteit.

Tegelijk is de koffie die wordt geschonken, doorgaans nog onder de maat. Tijdens de vierde Nationale Koffietest van het Algemeen Dagblad, eind 2008 gehouden, stelde koffie-expert en keurmeester Barend Boot vast dat 2 van de 3 horecazaken en kiosken op trein-, bus- en tankstations nog een onvoldoende voor hun koffie krijgen. Het AD concludeerde dat koffie in catering en horeca een ondergeschoven kindje blijft.

Investeren in een goede, professionele koffiemachine is in de on the move branche geen overbodige luxe!

Voordelen van professionele koffie automaten

  • Koffie automaten nemen u werk uit handen. Terwijl de automaat bezig is, kunt u zich op andere handelingen richten.
  • In tegenstelling tot handmatig gezette koffie, leveren koffie automaten een constante kwaliteit.
  • Met een koffieautomaat kan elke werknemer overweg. Managers zijn weinig tijd kwijt aan training en supervisie.
  • Er zijn allerlei koffiesystemen op de markt waardoor er altijd de juiste oplossing voor uw specifieke situatie is.
  • Lage kosten: afhankelijk van de automaat, 4 tot 10 cent per kopje.

Voor elke situatie de juiste oplossing

koffie automaten, Heuvel Horeca

In sommige on the move situaties, bijvoorbeeld kiosken op straat of op treinstations, is een snelle service belangrijk. In dat geval zijn koffie automaten op basis van vriesdroog koffie een overweging. Bij vriesdroog koffie worden gedroogde en ingevroren korrels van een hoge kwaliteit koffiearoma, gemengd met heet water. Dit levert binnen 3 seconden een beker koffie op.

Een koffiemachine met liquid koffie is een vergelijkbare snelle oplossing. Dit werkt op basis van een vloeibaar koffieconcentraat waar heet water aan wordt toegevoegd.

In andere gevallen, bijvoorbeeld de coffee & bagel corner bij een full service tankstation, is een hoge koffiekwaliteit belangrijk en mag hier een iets hogere wachttijd tegenover staan. In dat geval is een koffiemachine met fresh brew de juiste oplossing. Hierbij wordt heet water door gemalen koffie geperst. Nog exclusiever is een koffiemachine waarbij de bonen voor elk kopje koffie vers worden vermalen. Versere koffie bestaat niet!

Alleen de beste koffiemachines

Wij plaatsen alleen de beste kwaliteit koffiemachines, waaronder Douwe Egberts (o.a. de Gallery, Cafitesse, Bollero, Schaerer en de nieuwe Espresso 210) en het wereldwijde, in Nederland geproduceerde topmerk Animo (o.a. de Millenium, OptiVend, OptiFresh, Percolator en Percostar). Hier vindt u meer over de harde garanties omtrent prijzen en service die wij u kunnen bieden.

Heeft u vragen of wilt u een offerte?

Voor elke on the move situatie kunnen wij het juiste koffieapparaat leveren: kiosken, tankstations, busterminals, treinstations, vliegvelden, enz. Wilt u weten wat in uw geval de beste oplossing is? Vraag dan vandaag een offerte aan. Wij kunnen u het snelste van dienst zijn als u de vragen op het offerteformulier zo volledig mogelijk invult. U kunt ons uiteraard ook eerst uw vragen laten beantwoorden via het contactformulier.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor professionele koffie automaten moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!