Onderwijs

Professionele koffiezetapparaten: snel en goedkoop goede koffie

Realiseert u zich de voordelen van geautomatiseerde koffiezetapparaten voor het onderwijs?

Voor het personeel in het onderwijs geldt misschien nog meer dan gemiddeld dat koffie bijna een eerste levensbehoefte is. Docenten en medewerkers die van koffie houden – en dat zijn de meeste – beginnen de schooldag met een kop. Als er geen koffie is, is de sfeer niet best. We kunnen rustig stellen dat de meeste medewerkers zonder koffie minder goed zouden functioneren.

koffiezetapparaten, Heuvel Horeca

Maar ook studenten en leerlingen in de bovenbouw houden zich scherp met een kopje koffie. Iedereen kijkt uit naar de pauze: even ontspannen en genieten van een koffiemoment.

De kwaliteit van koffie laat echter vaak nog te wensen over. Het horecavakblad Misset Horeca hield recent een grootschalig onderzoek onder 8000 werknemers naar hun tevredenheid met de kantine in hun organisatie. Hoewel die ruim een zeven kreeg, haalde met name de ondermaatse kwaliteit van de koffie het totaaloordeel omlaag. Dat terwijl uw werknemers en studenten thuis de meest exclusieve koffieproducten gebruiken.

En kwaliteit is niet bepaald de enige reden om eens om te zien naar een meer professionele koffievoorziening!

De voordelen van geautomatiseerde koffiezetapparaten

  • Iedereen – medewerkers, studenten, scholieren – kan zelf koffie tappen met een koffieautomaat. U kunt besparen op personeelskosten.
  • Koffieautomaten leveren een constante, goede kwaliteit koffie.
  • Nooit meer koffie weggooien.
  • Lage kosten: afhankelijk van het systeem, zo’n 4 tot 10 cent per kopje.
  • Er zijn allerlei systemen verkrijgbaar, waardoor u altijd de beste koffiemachine voor uw situatie heeft.

Voor elke situatie het juiste koffieapparaat

koffiezetapparaten, Heuvel Horeca

Welke koffie automaat het beste voor u is, hangt af van uw wensen en situatie. Is een hoge kwaliteit koffie het belangrijkste, dan adviseren we een koffiemachine op basis van fresh brew of bonen. Een voorbeeld van een fresh brew machine is de Animo OptiFresh of de DE Gallery. Dit systeem werkt met gemalen koffie waar heet water doorheen wordt geperst. Houdt u van exclusieve, pittige koffie dan raden wij u een koffieautomaat met koffiebonen aan. Versere koffie is er niet! Het tappen duurt wel langer dan bij andere systemen: 20 tot 25 seconden.

Is snelheid het belangrijkste, dan bent u het beste af met een vriesdroog koffieautomaat. Hierbij wordt heet water gemengd met gedroogde en ingevroren koffiekorrels. Voorbeelden hiervan zijn de Animo OptiVend of de DE Cafitesse. Zij leveren een kop koffie in ca. 3 seconden. Ook een liquid koffie machine (waarbij aan een koffieconcentraat heet water wordt toegevoegd) produceert in enkele seconden een kopje koffie.

Alleen de beste koffiezetapparaten

Heuvel Horeca levert alleen de beste merken, waaronder het in Nederland geproduceerde wereldwijde topmerk Animo (OptiFresh, OptiVend, Millennium, Percostar en Percolator) en het merk dat geen introductie meer behoeft, Douwe Egberts (Cafitesse, Gallery, Cafitesse, Bollero, Schaerer bonen en de nieuwe Espresso 210).

Een offerte of meer informatie?

Wij kunnen voor elke onderwijsinstelling de juiste koffiezetapparaten leveren. Wilt u weten welke koffiemachine het beste past bij uw organisatie? Vraag dan een offerte aan of neem contact op met ons voor meer informatie.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor professionele koffiezetapparaten moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!