Sportkantines

Cafitesse 50, 60 of 110

Voor Prima Koffievoorziening in de Sportkantine

De Cafitesse 50, 60 of 110 zijn prima koffiezetapparaten voor kantoren en bedrijven, maar ook voor sportkantines. Ook in sportkantines wordt immers veel koffie geschonken.

Als ouders ‘s ochtends al vroeg op hun vrije zaterdag op het voetbalveld staan om bij hun zoon of dochter te kijken, dan is het heerlijk om in de pauze van de wedstrijd in de kantine een vers gezet kopje koffie te kunnen halen.

Als kantinebeheerder moet u op een wedstrijddag of trainingsavond vaak heel wat koffie schenken.

In de sportkantine kan koffie simpelweg niet gemist worden. Waar ouders met hun kinderen ook naar toe gaan, een uitwedstrijd of thuiswedstrijd… Eerst een bak koffie. Ze bestellen zelf een kop of ze doen een rondje koffie.

Wat er in sportkantines aan koffie geserveerd wordt is zeer divers. Ga naar een aantal sportkantines en u krijgt net zoveel verschillende soorten koffie. Bijvoorbeeld:

  • Kannen koffie - vers gezet met snelfiltermaling.
  • Instant koffie - deze koffie wordt gemaakt met vriesdroog korrels.
  • Fresh Brew koffie - deze wordt gezet met grof gemalen koffie.
  • Liquit koffie - vloeibare sterke koffie vermengd met water.

Wat is nu de meest geschikte koffievoorziening voor uw sportkantine?

Kannen koffie worden over het algemeen gezet in sportkantines waar geen grote hoeveelheden koffie geschonken hoeven te worden. Het is wel het meest gewaardeerde kopje koffie, omdat het vers gezet is.

Instant koffie is wereldwijd de meest verkochte koffie. Het is een voordelige koffie en heeft een hoge zetsnelheid. De korrels zijn droog en zodra ze gevoed worden met water lossen ze op en dat gaat snel. De meeste koffiemachines zetten één kop koffie in 6 seconden. De smaak wordt in de meeste gevallen goed gewaardeerd. Er zijn verschillende melanges waarvoor u kunt kiezen. Ook de merken lopen uiteen. Heuvel Horeca kan u hierin prima adviseren.

animo optivend

Fresh Brew koffie is vergelijkbaar met kannen koffie, alleen komt het dan uit de automaat. De koffie is wat grover omdat in een korte tijd een kop koffie gezet moet worden. De zettijd is ongeveer 23 seconden per kop. De smaak is uitstekend. De kostprijs per kop koffie ligt ongeveer op 7 eurocent, dit afhankelijk van de gekozen dosering. De automaat vraagt wat meer onderhoud. Er zitten bewegende delen in de automaat die één keer in de week gedemonteerd en schoongemaakt moeten worden. Dit kost u ongeveer 15 min. tot 30 min. per week.

Liquit koffie is een vloeibare koffie. De zettijd is bij de instapmachine 6 seconden en bij de hele snelle machines 3 seconden. Het schoonmaken is een kwestie van doorspoelen, en één keer in de week een onderhoudsbeurt van 5 minuten. Het is een ideale machine als er in korte tijd veel koffie geserveerd moet worden. De boiler van de grotere machines heeft een grote inhoud en kan dus grotere hoeveelheden koffie tegelijk aan. De kleine machine schenkt koffie tot 15 personen.

U ziet, er zijn verschillende mogelijkheden. Welke machine het beste past bij uw kantine en de mensen die daar komen is telkens anders. Het hangt af van de capaciteit van de koffiemachine en ook wat de marge is die u als kantinebeheerder wilt maken op een kop koffie.

Ook kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een machine met cappuccino of chocomel. Heet water voor de thee zit standaard in alle automaten.

Alleen de beste merken

Heuvel Horeca levert alleen de beste merken, waaronder de Douwe Egberts (Cafitesse 50, 60, 110, Gallery, Cafitesse, Bollero, Schaerer bonen en de nieuwe Espresso 210) en het in Nederland geproduceerde wereldwijde topmerk Animo (OptiFresh, OptiVend, Millennium, Percostar en Percolator).

De Cafitesse 50, 60 en 110 zijn bijvoorbeeld uitstekende apparaten. De Cafitesse 50 (vloeibare koffie) is geschikt tot 12 gebruikers en kan 140 koppen per uur zetten. De Cafitesse 60 heeft een dubbele capaciteit tot 25 gebruikers. De Cafitesse 110 kan nog grotere groepen aan dan de Cafitesse 50 en 60 en gaat tot 50 gebruikers en 260 koppen per uur.

Meer informatie of een offerte?

Voor elke sportkantine kunnen wij het juiste koffieapparaat leveren. Als u wilt weten welke koffiezetmachine het beste past in uw situatie, neem dan contact met ons op. U kunt ook gelijk een offerte aanvragen.


Via onze vestiging in Veenendaal levert Heuvel Horeca vooral in de Gelderse Vallei (Ede, Veenendaal, Rhenen, Renkum, Wageningen, Bennekom). Maar via onze nieuwe webshop www.heuvelhoreca.nl leveren wij nu ook landelijk.

Voor een cafitesse 50, 60 of 110 en elk ander professioneel koffiezetapparaat moet u bij Koffieautomaat-advies.com zijn!